Скалп микро пигментация

Скалп пигментацията представлява процес, при който на скалпа се татуират малки точици пигмент в кожата на главата, и се създава ефект, приличащ на външен вид на коренчета на поникваща коса. Това съвременно решение е доста успешен и все по- популярен метод при наличие на косопад. Поради достъпната цена, бързият ефект и дълготрайността на метода за “поява на коса”, скалп микропигментацията е една от най- благоприятните процедури за мъжете взискателни към своя добър външен вид и самочувствие.

За кого е подходяща тази процедура?

Скалп микропигментацията се прилага предимно за мъже, които имат оредели коси, или са с изцяло оголени зони. Това е „незабавно решение за косопад“ и няма инвазивна хирургия, никакво увреждане на скалпа и кожата на главата.

При кои случай е подходящ метода?

Скалп микропигментацията създава ефект на коса подстригана 1- ви номер и е приблизително на линията на опадалата коса. Процедурата е подходяща за използване при белези, камуфлаж, трансплантация или за сянка на малки области, където косата е изтъняла на места, както и за уплътняване на съществуващата рехава коса.

Какво включва процедурата?

Процедурата се извършва на няколко етапа, запълвайки всички  пространства без наличие на коса. Ефектът на процедурата е от 1,5 до 3 години. Специалиста извършващ процедурата нанася специална смес от пигменти към скалпа, имитирайки размера, формата и дебелината на “косъмчетата”.

Скалп пигментацията не прониква дълбоко в кожата, както е при нормалното татуиране, а цветът, който се получава може да бъде сравнен с предишния цвят на косата и тена на кожата. Консултацията с нашите специалисти ще Ви помогнат според линията на косата, да получите яснота как ще изглежда визията ви след процедурата. Като времетраене процедурата трае около три часа и ако се налага третиране на цялата зона на главата, може да се наложи временна почивка или довършване на следващия ден.

Изисквания преди процедурата

Лечението е просто, изисква се главата да не се мокри 2 дни и да се маже с предписания препарат. Веднага след процедурата по скалпа ще има леки зачервявания, които до следващия ден отшумяват. До седмица след процедурата е добре да избягвате физическа работа, излагане директно на слънце, посещения на басейн и сауна. Също така не е подходящо главата да се бръсне или подстригва през този период. Нужно е третираната зона да се успокои. Не трябва да търкате кожата на главата, да нанасяте продукти съдържащи алкохол. Избягвайте замърсяване чрез докосване на третираната зона.

В периода от 3-ти до 9- тия ден след процедурата е препоръчително да измивате главата с шампоан с неутрално рН (бебешки шампоан) по два пъти на ден.

Поддръжка на третираната зона след микропигментация

Нужно е да използвате слънцезащитен крем. За да запазите цвета по- дълго е необходимо стрикно да спазвате препоръките по време на възстановителния период, както и правилно да се грижите за третираната зона след това.

За дълготрайността на процедурата  е нужна консултация със специалист на всеки 12- 18 месеца за проверка на цвета.

Факторите, които оказват най- силно негативно въздействие са слънчевите лъчи, лазерите и дехидратацията на кожата.

Болезнена ли е процедурата?

Болката е минимална, и е доста  по- малко в сравнение с трансплантацията на коса. Предлага се локална анестезия, която потушава болката в зоната на главата. Голяма част от хората издържат без проблем през цялото времетраене на процедурата.

Колко струва процедурата?

Цените варират в зависимост от това каква част на скалпа и колко от скалпа трябва да се обработи, както и от броя на сесиите нужни за завършване на процедурата.

За да се поддържа крайния резултат след основните процедури е необходим ретуш, който се прави веднъж или два пъти годишно. Цените на основните процедури, вида на третираните зони, както и периоди и цени за ретуш може да видите в раздел “ЦЕНИ”.

За повече информация, консултация и цени може да се свържете с нас на телефоните посочени в контактната ни листа, или да дойдете на място в Салон за красота “ AMBAR”.

Нашите професионалисти ще предложат най-доброто за вас и вашата перфектна визия!