»ЗАПАЗИ ЧАС
Menu
връзка с нас:
+359 887389129;
+359 882068371

e-mail:
info@ambar.bg

работно време:
08:00 - 20:00

адрес:
Бургас, ул. Трайко Китанчев 51

Skip to Content

Блог

Смесен тип коса и как да се грижим за нея #beautyHAIR

Смесен тип коса. Мазни корени и сухи краища на косата

Смесеният тип коса се среща доста често и обикновено е наследствена. Корените са твърде мазни, а връхчетата обратното – много сухи, цъфтящи, късащи се и безжизнени. Това е свързано не само с неправилното хранене и неправилна грижа за косата. Отразяват се редовно боядисване, химическо навиване, често сушене със сешоар, използването на стилизиращи средства и горещи прибори (маша, преса). Косъмът не се подхранва и омазнява еднакво по цялата си дължина, ето защо корените на косата остават мазни, а краищата стават сухи. Поради липса на подхранване самата дължина на коъма е по-податлив на увреждане. Но с правилни грижи може да се реши проблема на смесения тип коса.

Как да миете смесен тип коса?

Приблизително на всеки 2-4 дни, тъй като корените на косата се омазняват. Това зависи от производството на себум, колкото по-интензивно е, толкова по-бързо се омазнява главата и обратно. Трябва да подберете шампоан за смесен тип коса, тъй като шампоан за мазна коса не е подходящ – съдържа агресивни компоненти, които се отразяват негативно върху лошото състояние на краищата на косата.

Подходящ е също така и мек шампоан ( за всички типове коса) със съдържание на протеини и калций, които ще спомогнат за възстановяване и укрепване на структурата на косъма. Мийте като предварително смесите шампоан с вода в шепите, разтъркайте и с масажни движения разпенете само върху кожата на главата и корените на косата, след това внимателно изплакнете с топла вода и завършете с хладка. Хладката вода ще укрепи корените на косата и придаде блясък, а ако миете косата си с гореща вода, то ще стимулирате производството на още повече себум.

 

 

 

 

 

 

 

Подхранване на косата от смесен тип

Тъй като при смесения тип коса върховете са сухи поради недостиг на овлажняване и подхранване, 30 минути преди миенето на главата, нанесете маска по дължината на косата.  Разтрийте в ръцете си, за да се стопли и с леки движения нанесете на косата, стигайки на 5-10 см. от корените. След измиване, не забравяйте да нанесете подхранващ или хидратиращ балсам, без да докосвате корените на косата, за да не ги утежните и да не засилите омазняването.

За подхранване ще ви помогне и редовното разресване с ELIXIR ULTIME Oleo – разкрасяващо олио обогатено с масла  от камелия, арган, амла. Малко количество масло, не повече от няколко капки, нанасяте върху ръцете и с плавни движения нанасяте по дължините на косата като започнете от върховете и не докосвате корените на косата, стигайки на около 10 см от тях.

 

Внимавайте в избора на продукти за косата Ви и използването им, неподходящите продукти могат да доведат до обратен ефект. Консултирайте се с Вашият личен фризьор, той ще избере най-подходящата грижа за косата Ви.

За повече информация или въпроси на нашата FACEBOOK страница или на тел: +359887389129

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Какво трябва да знаем за лазерната епилация! ELYSION PRO-лесно и безболезнено трайно премахване на косми.

Какво трябва да знаем за лазерната епилация и чести въпроси.

    ELYSION PRO-лесно и безболезнено премахване на косми.

 

Elysion PRO премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick) през цялата година. Той е единственият диоден лазер, с който може да се прави епилация и през лятото. Отзивите на клиенти са изключително положителни, касаещи постепенното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона веднага след първата процедура, с дълготрайни резултати.

 

Типът кожа е един от най-важните фактори и предпоставка за отлични резултати с най-малък брой сесии.

 

Процедурите с Elysion PRO позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителнaта кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите на типове кожа от 1 до 6, като най-светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно с най-малък риск от нежелани ефекти. Ето защо по-тъмни типове кожа са най-силно ограничавани от лазерни епилации, но не и от диодната епилация на Elysion, която третира дори най-тъмния фототип.

fitzpatrick_scale_suneva

Типове кожа според скалата на Фицпатрик

 

Elysion премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката на фоликула без да увреждат кожата.

 

Elysion PRO притежава охлаждаща система, която защитава кожата от високи температури и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата за охлаждане се нарича „crystal freeze”. Системата работи като поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса на накрайника независимо от температурата в помещението. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно.

 

elysion-procedure

Резултати от лазерната епилация с ELYSION PRO

Ползите от Elysion?

Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време, като в същото време се подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н

 

Безопасна ли е?

– Да, когато се изпълнява от професионалист

– Манипулацията е напълно БЕЗБОЛЕЗНЕНА и толерантна към кожата.

– Страничните ефекти са минимални или никакви в зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване, което преминава бързо.

 

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

–          Бременност

–          Екземи

–          Дерматити

–          Хепатит

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

 

Има ли възстановителен период?
Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата.
Elysion не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

 

Предпазни мерки преди процедура?

Има няколко условия и те са главно, за да предпазят вашата кожа:

– Не се епилирайте с кола маска от 4 до 6 дни преди процедура

– Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем.

 

ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ПРОЦЕДУРА ELYSION

ЗОНА ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА 
Подмишници (и двете) Около 5 мин.
Крака мъже Около 40 мин.
Крака жени Около 30-35 мин.
Ръце мъже Около 30 мин.
Ръце жени Около 20 мин.
Интим Около 10 мин.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Шест мита за лазерната епилация / AMBAR

ELYSION НАЙ-БЪРЗИЯТ ДИОДЕН ЛАЗЕР
ELYSION – ЕПИЛАЦИЯ И В РАЗГАРА НА ЛЯТОТО

Какво знаем за епилацията?  И дали фактите, които са ни известни за нея са истина или са просто поредните митове, които се носят сред хората. В тази статия ще изредим 6 от най-популярните митове за епилацията. Учудващо колко много хора в България се подлагат на различни видове епилация и колко малко от тях знаят истината за нея, всъщност. Започваме с първия мит:

Мит 1: Лазерната епилация не е ефектива.

Напълно погрешно схващане, за което са допринесли до голяма степен разочарованията на хората от некачествено проведени процедури за обезкосмяване. За ефективността на епилацията оказват влияние най-малко 10 фактора и при всеки човек е строго индивидуално как, кога и до колко ще се повлияе от епилацията. Така че, е много важно всеки човек да се подложи на диагностика при специалист преди да прибегне до какъвто и да било вид епилация. Иначе се получава ситуация от типа  „пробра-грешка“, докато установим кое е най-добро за нас. Например, факторите, които влияят на резултата след епилация са:

 • Етапите на растеж на косъма. Те са няколко. Космите се повлияват най-добре когато са в активна фаза на растеж.
 • Цвета на косъма
 • Цвета на кожата и контрастът между цвета на косъма и кожата. Колкото по-светла е кожата и колкото по-тъмни са космите върху светлата кожа, толкова по-лесно се повлияват. Обратното обаче дава негативен резултат. Светли косми върху тъмна кожа се повлияват

  • по-сложно.
  • Дълбочината на растеж на космите
  • Третиранта зона

  Технологиите непрекъснато се развиват и усъвършенстват. Например, новият диоден лазер за епилация – Elysion премахва нежеланото окосмяване от почти всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick). Типът кожа е един от най-важните фактори за отлични резултати с най-малък брой сесии. Според скалата на Fitzpatrick има 6 различни типове кожа от 1 до 6, като най-светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно с най-малък риск от нежелани ефекти. Ето защо по-тъмни типове кожа са най-силно ограничавани от лазерни епилации, но не и от диодната епилация на Elysion, която третира дори най-тъмния фототип и то през цялата година. За съжаление към момента няма лазер, който третира чисто бели косми.

  Докато само до преди две години не съществуваше технология, която няма сезонност – всички лазери на пазара можеха да се ползват само в есенно-зимния сезон и кожата не трябваше да се излага на слънце седмици надред след процедурата, то днес не е така. Испанската технология Elysion  може да се използва и през лятото, като кожата не бива да се излага на слънце само 1-2 дни.

  Но да преминем към втория мит.

  Мит 2: Преди епилация космите не трябва да се бръснат

  Точно обратното. Преди епилация с лазер, задължително трябва да обръснете гладко зоната, която ще епилирате. Не трябва да скубете космите с пинсета или да си правите кола маска, а да обръснете космите. В противен случай епилацията няма да е ефективна.  Дори можете да получите изгаряния от лазера.

  Мит 3: Апаратът няма значение

  Апаратът има значение! И то голямо. Истински качествените апарати за епилация струват от порядъка на 150 хил. лв., което със сигурност  ви казва, че няма как да са във всеки салон. Затова търсете качествена епилация  в елитните салони.  Освен по цената ще познаете лазера и по произхода. Най-качествените апарати за епилация се произвеждат в САЩ, Израел, Испания, Франция. Апаратите с произход от Китай или Корея не са надеждни. Защо? Защото технологията им на работа не е ефективна.

  Качествените лазери работят на следния принцип.

  Испанската технология Elysion, за която заговорихме по-горе, например премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки космите в анагена фаза на разтеж (само в тази фаза на разстеж могат да се унищожат ефективно). Импулсите на лазера се привличат от пигмента на космения фоликул – меланина. Той се превръща в техен проводник, като отвежда импулсите до корена на косъма и те го унищожават чрез силно нагряване. Апаратът е и много бърз, което го прави безопасен и безболезнен. Имупулсите се изпращат толкова бързо към космените фоликули, че няма нужда апликаторът да се отлепя от кожата. Така една процедура на малка зона с размери 10 на 10 см. трае около минута-две и е много по-ефективна. Не се губи време и не се разпръскват импулсите. В същото време апаратът притежава охлаждаща система, която защитава кожата от високите температури и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата работи като поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса на накрайника независимо от температурата в помещението. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно. Тъй като е много нова, засега тази технология може да бъде намерена само в два салона в София – Murphy и Angel Style.

  Мит 4: Домашните апарати са ефективни

  Напълно невярно. Единственото, което правят домашните апарати за фотоепилация е да загряват косъма, но не й да унищожават фолукила.  След процедура космите, които виждате ще опадват, но корените им няма да бъдат унищожени и те ще поникнат отново. Ефектът е като при кола маска. Наред с това обаче домашните апарати за фотоепилация могат да загреят и „заспалите“ косми, като по този начин могат да предизвикват свръхокосмяване.

  Мит 5: При бръснене космите стават повече

  Още едно невярно твърдение. Космите в човешкото тяло са ограничен брой и не стават повече. Просто, когато ги обръснете, космите започват да растат от мястото, откъдето сте ги отрязали, тоест от стеблото, а не от върха. Стеблото винаги е по-дебело от върха.

  Мит 6: Не можеш да очакваш резултат от 1 процедура

  Напротив, можеш и трябва. Ако няма ефект след първата процедура, по-добре не си правете повече. Може да се определи дали има ефект от процедурата не по-рано от 30 дни след извършването й. След първата процедура всички косми в активен етап на растеж трябва да бъдат премахнати. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които след първата процедура са се събудили. Старите обаче не трябва да се показват отново. Пациентите, подложили се на процедура с Elysion в салон Angel Style в София, твърдят, че веднага след първа процедура окосмяването им намалява със 60-70%.

  Мит ли е окончателната, необратима лазерна епилация?

  Лазерна епилация в света се практикува едва от около 17 години. Съвсем нормално е след качествено проведена сесия с лазерна епилация  продължителност на ефекта да е повече от 10 години след последната процедура. Тоест космите не трябва да растат в третираната зона 10 и повече години.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Осем тенденции в косите за лятото на 2017? Останете с нас и ще Ви разкажем

Тенденцията в стиловете, модерните подстригвания и цветовете, които ще определят това лято.

AMBAR: Ние го наричаме: осемте тенденции за коса, които ще бъдат модерни през 2017 г.

 

I.Super Sleek

Разбийте плоската си черна, лъскава и центрирана коса е една от най-големите тенденции за 2017 г. Но този стил работи само ако косата ви изглежда здрава. Не забравяйте да използвате продукти с термична обработка върху косата си, в противен случай косата Ви ще изглежда с накъсани краища, суха и пълна с цъфтежи. Никой не иска да има такава коса!

 

 

 

 

 

 

 

2 The High Pony

Сплетете косата си нагоре. По целия път нагоре. Съчетано в  изискана рокля, високата опашка добавя елегантност и лекота на всеки стил. Бонус: Колкото по-строго и стегнато я вържете, толкова по-силно и опънато става лицето Ви.

3 Flat Waves

Нито плажни, нито подскачащи или плоски са новите вълни на къдрене. Както се вижда тук на Кендъл Дженър, вълните, създадени с изправяне са по-фини и малко по-малко блясък. Просто създайте завой в косата си, като го бутате нагоре, след това уплътнете формата с няколко скоби. Освободете и повторете. Дръжте краищата си прави за най-полиран завършек.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Стани част от екипа на AMBAR. Разбери как?!


Един от най-бързо развиващите се салони в Бургас, търси удивителни личности, които да станата част от екипа на AMBAR.

Студио за красота AMBAR търси удивителни и инициативни личности,които да допълнят екипа от професионалисти! Ако притежаваш в себе си усет за красота, неуморимо желание да твориш, талант, който ние да доразвием професионално, тогава можеш да кандидатстваш с автобиография на email адрес: studio@ambar.bg
Кандидатурите на всеки един от ВАС ще бъдат внимателно прегледане и взети под внимание.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Две нови техники за Вашата коса! Балеаж или фолиаж?!

Време ли е да направите смела промяна с цвета на косата си?

 

 

Да промените рязко цвета на косата си е голяма крачка – страшничко е, рисковано е и може да се обърка по толкова много точки. Но я има и другата възможност – да направите промяна, която да се окаже най-добрата възможна идея – да ви освежи и да ви дари със самочувствие, когато най-много се нуждаете от него. Е, време ли е за промяна?

SS17 IT LOOKS

L’OREAL ПРОФЕСИОНАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ

Вдъхновени от модните подиуми, по-долу са двете нововъзникващи тенденции за пролет / лято 2017. Еми Рап (ляво) носи първата нова услуга, Foilyage, въпреки че тази техника е представена в медени нюанси, е чудесно и за блондинки и брюнетки.

Втората тенденция, моделирана от зашеметяващия посланик на L’Oreal Professionnel, Hailey Baldwin (вдясно), е „Nude Beige“, вдъхновена от тенденцията за гримиране.

Тези външности са перфектни за пролетта и са толкова лесни за носене.

DISCOVER FOILYAGE

Новата адаптация на Balayage техника е Foilyage, тази техника дава толкова желаната и красива естествено изглеждаща слънчева целувка, идеална за пролет / лято 2017.  Тънкостта на този външен вид създава красота, която създава определение и размери в косата през предната секция, по-специално дължините и краищата. Гладкото съвършенство, което идва с тази техника, избягва нуждата от радикална трансформация, включваща тежък ангажимент и процедури. Палитра от мед и златисти нюанси са идеални за тази техника, за да озарява и да затопли всеки цвят на косата.

Популярност на тенденцията „Foilyage“ стана като запазена марка на модните подиуми, звездите също предпочитат да изглеждат модерни и стилни. Техниката сама по себе си поддръжа характер, както Balyage, тази професионална техника в салона дава широк външен вид и предава характерен фактор, намалява необходимостта да отидете в САЛОНА на всеки няколко седмици. Какво повече бихте искали?

NUDE BEIGE

Вдъхновен от „едва там“  или така популярен гол грим поглед или така наречената тенденция  „natural look“, тази тенденция използва бежовата цветова палитра за коса, която играе със смесица от хладни и топли тонове, правейки този външен вид идеален за пролетта и лесен за носене.

Колористът Ви ще работи с формата на лицето Ви, за да подчертае естествената Ви природа и да подчертае контурите на лицето с цветовото разположение, добавяйки лек блясък за шикозен и естествен изглед.

 

Не превръщайте красотата на косата си в задължение, обърнете го в удоволствие!

 

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Един много специален ден [ Very Personal day]

Very Personal Day


Какво представлява? Къде се прави, и защо е нужно да знаете за нашите специални дни?!

АМБЪР е един от най-бързо развиващите се салони в Бургас!
Ние винаги се стремим да дадем най-добрата и пълноценна грижа за косата на всяка жена и мъж, който реши да се отдаде в ръцете на нашите професионалисти.

Студио АМБЪР знае, колко е важно всичко това, затова се стараем да дадем на нашите скъпи клиенти най-доброто!

Последното събитие от Kerastase бе на 19.04.2017
* * *
Какво точно представлява ден Kerastase?
Сертифициран Kérastase посланик  ще Ви посрещне в компанията на специалист обучение Kérastase Албена Петрова и нейния екип. Доверете се на професионалистите – които ще Ви предоставят и препоръчат най-добрата и подходяща грижа за Вашата коса – след като я анализират. Можете да допълните изживяването с Kérastase ритуал, който да Ви покаже мигновената промяна на косата Ви, доверена в ръцете на точните професионалисти от
СТУДИО АМБЪР

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Искате ли да знаете каква е Вашата коса?

Искате ли да знаете каква е Вашата коса, кожа на главата и структура на косъма?
Най-новата технологична микро камера за диагностика вече в България е в AMBAR!

Какво е диагностична камера и каква е ползата от нея?

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Как да имаме дълга и здрава коса?

Знаете ли,че косата расте с около сантиметър на месец?
Чудите се защо Вашата не е така.
Останете с нас и ще Ви разкажем.

  Ежедневното триене на върховете на косата в материята и влиянието на въздуха,вятъра и слънцето влияят  отрицателно на последните сантиметри,и така наречените връхчета на косата.Честото използване на маша,преса и сешоар,както и всяка топлинна обработка нанасят щети на повърхностният слой на косъма.

   Винаги сте си мислили,че честото подстригване на върховете на косата Ви отдалечава от така мечтаната дълга и здрава коса…Имаме да ви съобщим една прекрасна новина:
Това е мит!Всъщност съществува специална техника за растеж на здрава и дълга коса.Той се прави само в студио Амбър със специално заточени професионални инструменти,които запечатват върховете на косата Ви,като изрязват със специфична техника само около 2-3 мм. коса,която е ненужна и е започнала да изтънява>В тези милиметри косата е започнала да се раздвоява,затова,когато я почистим и запечатаме Вие ща можете да запазите косата си дълга.
  Услугата се препоръчва да се осъществява през период от 40 дни.В рамките на три месеца Вие ще видите огромната промяна,която е настъпила с косата ви.
    Действайте веднага,Вашата коса заслужава най-доброто!Ние Ви очакваме.
Студио Амбър работи и в неделя.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ