Прекрасни, лъчезарни и с много опит и познания в сферата. Това са специалистите от Derma  aesthetic center, които ще ни отговорят на едни от най- често задаваните въпроси за лазерната епилация. Консултациите ще бъдат извършени от медицински лица,част от екипа на студиото.

Как работи уредът за лазерна епилация?

Лазерната епилация с иновативния уред Elysion Амбър Бургас
Зони за лазерна епилация с уред Елисон Амбър Бургас

Elysion е диоден лазер от най- ново поколение, който премахва нежеланото окосмяване по селективен начин, като атакува пигмента на космения фоликул- меланин. Чрез лазерни импулси се възпрепятства бъдещия растеж на косъма, без да уврежда по никакъв начин кожата. Това е уред,който е създаден да работи успешно и през летните месеци.

Кои участъци от тялото са най-подходящи за метода на лазерна епилация?

Уредът Elysion позволява ефективно обезкосмяване върху всяка част от тялото, дори и върху най- чувствителнaта, която всъщност е кожата на лицето. Най- често процедурата се прилага в областта под мишниците, бикини зоната, устните и брадичката. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

Моята кожа подходяща ли е за лазерна епилация?

Типът на вашата кожа е един от основните фактори, предпоставка за отлични резултати с най-малък брой сесии. Според скалата на Fitzpatrick има 6 различни типове кожа от 1 до 6, като най- светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно, без риск от странични ефекти. По- тъмните типове кожа са най- силно ограничаващи от лазерни епилации, но това не се отнася за диодната епилация на Elysion, която третира дори най- тъмния фототип. Без абсолютно притеснение, могат да се възползват от революционния уред за епилация и всички, които имат чувствителна и склонна към раздразненения кожа. Епилацията гарантира трайни резултати. За ваше спокойствие, ние сме на разположение за консултация на място в салона, за да може да отговорим на всички ваши притеснения и допълнителни въпроси, спрямо вашите индивидуални нужди.

Подходящи типове кожа за лазерна епилация Амбър Бургас
Уредит Елисон за лазерна епилация Амбър Бургас

Колко време отнема самата процедура?

Времето за терапия зависи от третираната зона и типа кожа, но обикновено сесиите протичат доста бързо- между 5 и 30 минути.

Колко сесии за необходими за получаване на оптимални резултати?

Броят на сесиите, които са необходими за дългосрочни резултати, варира според типа и вида на кожата Ви и структурата на косъма. Лазерната епилация работи, когато косъма е в активен растеж. Повечето клиенти се нуждаят средно от 4 до 6 процедури, за оптимално редуциране на окосмяването в желаните области, като е добре периода между две процедури да е между 30-90 дни.

Кога да очакваме резултати?

Космите започват да падат след около две седмици след процедурата. След първата процедура опадват около 70% от космите.В следващите месеци те растат забавено,като след третата процедура се забелязва едновременно израстване на голям брой косми, което е много добре, защото следва премахването им.След приключване на необходимия брой процедури се прави поддържаща процедура на окло 1.5-2 години.След епилирането ще усетите и самата кожа видимо по-гладка и приятна на допир.

Може ли да се почувства болка по време на процедурата?

Повечето хора се страхуват от мисълта за лазерна епилация, тъй като смятат, че дълготрайното обезкосмяване несъмнено е свързано с болезнени процедури. Възможно е да се появи първоначален дискомфорт, но в никакъв случай не може да се нарече болка. Благодарение на интегрираната охлаждаща система Crystal Freeze, уредът Elysion предлага разширено, висококачествено диодно лазерно отстраняване с максимален комфорт по време на процедурата.

Необходим ли е възстановителен период за третираните участъци?

Революционната система за лазерна епилация е напълно безвредна. Тъй като, метода не нарушава повърхността на кожата и не причинява зачервяване, след фотоепилация с Elysion няма възстановителен период.

Кога е най- подходящото време за лазерна епилация?

С помощта на Elysion, вече не е необходимо да се съобразявате със сезоните. Elysion е единствения диоден лазер, с който може да се извършва лазерна епилация и през лятото. Процедурите с него са напълно безопасни и при кожа с тен- нещо, което не беше възможно с уредите, познати до момента. Като предпазна мярка преди процедура е добре само да избягвате излагане на слънце на третираната зона /солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. А като превенция се препоръчва нанасяне на висок фактор слънцезащитен крем.

Какви други предпазни мерки трябва да бъдат предприети преди процедурата ?

За да предпазите вашата кожа е необходимо да не се епилирате с кола маска минимум две седмици преди процедурата, за да не раздразните кожата. Деня преди процедурата космите задължително се отстраняват с бръснене.Бръсненето на космите по никакъв начин не променя структурата на космите Ви.Това не трябва да Ви притеснява,тя няма да станат по-гъсти, или плътни.В деня на епилацията кожата трябва да е абсолютно чиста-без кремове,бронзанти,или олеа.

Каква е цената на услугата?

Цената може да варира, в зависимост от това коя част от тялото желаете да обезкосмите. Цените започват от 25лв. за горна устна. Актуални цени за зона по избор, както и промоционални пакетни цени може да намерите информация тук или да ни се обадите на посочените телефони в контакти.

Какво е важно да знаем за постигане на оптимални резултти ?

Важно е предварителната консултация с терапевтите, които ще обяснят всички стъпки на обезкосмяването.ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ Е СПАЗВАНЕТО НА ДАТИТЕ ЗА ЕПИЛАЦИЯТА! Точните периоди, в които косъма е в анагенна фаза са изключително важни за правилното третиране.Не се подвеждайте, че в момента нямате много израстнали косми. Дължината на лазера третира косъма под повърхността.За всички въпроси, възникнали през периода на обезкосмяването можете да се свържете с нашите терапевти.Студио Амбър предлага за своите клиенти услугата „напоняне по телефона”- това Ви гарантира, че винаги ще успявате да спазвате своите дати за епилация.

Заповядайте на безплатна консултация в Дерма център

улица Свети Свети Кирил и Методий 55

телефон:0882068371