Мечтаете за разкошна коса, а косата ви е твърде чуплива или тънка?

Има прости и ефективни начини за придаване обем на косата! Според статистиката около 90% от жените по света се оплакват, че тяхната коса няма достатъчно обем.

Стилисти и фризьори са уверени: изход има. Малко повече внимание към собствения външен вид, съвременни професионални средства за грижа, правилно подбрани гребени, четки и сешоар за коса и комплиментите на околните са сигурни!

 

1. Първи начин за придаване обем на косата: професионални шампоани

Това са средства, съдържащи кератин и протеини – вещества от които, всъщност, се състои нашата коса. Обикновено те са по-скъпи, тъй като са към групата на професионалните шампоани. В тях няма евтини повърхностно-активни вещества и синтетични полимери.

Те не само придават на косата блясък, обем и форма, но подхранват и укрепват косъма от корените до върховете. Ефектът ще е забележим, ако в допълнение към шампоана се прилагат балсам или маска за увеличаване обема, като не забравяйте, че те се нанасят от средата на косата, постепенно насочвайки се към краищата. Косата става подредена и лесна за разресване.

2. Втори начин за придаване обем на косата: мусове и гелове

Ако не сте свикнали или не желаете да ползвате шампоан за обем, а искате да имате пищна прическа, можете да прибегнете към пяна, мус за стилизиране. След душ нанесете в корените на чиста коса малко количество от пяната. Разтрийте длани една в друга и равномерно разнесете пяната по цялата дължина на косата – от корените до върховете. След това, когато ползвате сешоар, не забравяйте с пръсти да разрошвате леко косата, създавайки обем. За стилизиране на къса коса използвайте безалкохолни мусове.

Специален гел за свръхсилна фиксация. Използването на този гел е лесно: малко количество от него загрейте в дланите, нанесете върху чиста, изсушена с кърпа коса, оформете с пръсти прическа в желаната форма.

3. Трети начин за придаване обем на косата: правилната подстрижка

·        Ако имате тънка коса

Основата на обемната прическа е добрата подстрижка. Най-добре е да изберете прическа със средна дължина, с неравни краища и бретон. Трябва да се подстригвате по веднъж на 4-6 седмици. Прическа боб (каре) с различна форма също ще направи косата визуално по-плътна.

·        Ако имате дълга коса

Колкото е по-дълга косата, толкова по-тънка изглежда. Най-доброто подстригване в случая е на етажи – от челото към тила, тъй като подобна многослойност зрително придава обем на тънките коси.

·        Ако имате къса коса

Имайте предвид, че оптималната дължина при къси прически за тънка коса е между брадичката и месестата част на ушите. Ако подстригването е твърде късо, косата ще изглежда рядка.

4. Четвърти начин за придаване обем на косата: екстеншъни

Избират се според дължината, гъстотата, цвета, структурата на косата. Прикрепят се в основата на скалпа. Моля, обърнете внимание, че за поставянето им косата не трябва да бъде по-къса от 5 см. Прикрепят се чрез капсула, която е плоска и много тънка, с цвета на косата и практически не се усеща. 

За постигане на обемна прическа са достатъчни от 100 до 150 см. Средно процедурата отнема 2-3 часа. При добра поддръжка може да я използвате до около 2 години.  Косата с екстеншъни може да се боядисва, къдри, фризира. Грижата не се различава от тази за собствената коса.

5. Пети начин за придаване обем на косата: боядисване на кичури

Съвременен метод позволява с помощта на различни нюанси на цветовете да се придаде на косата жив, естествен вид, а също и визуално да се увеличи нейния обем. Избират се не един, а два или дори четири нюанса на боя. Препоръчваме да не правите вкъщи сами подобно боядисване. Този вид фризиране е сложен творчески процес и дори не всеки фризьор би се заел с него. Затова – изберете внимателно салона или фризьора за подобна процедура, за да не останете разочаровани.

6. Шести начин за придаване обем на косата: всичко зависи от стайлинга

·        От корените до върховете

За да изглежда прическата ви по-обемна, когато сушите косата, използвайте топлата, а не горещата струя въздух на сешоара. Дръжте уреда на разстояние около 15 см от главата си, в противен случай ще пересушите косата, тя ще изглеждат сплескана и ще загуби естествения си блясък. Краищата можете да изсушите и с горещ въздух.

·        Използвайте дифузер

Това е приставка, представляваща конус, която се прикрепва в края на сешоара. За сметка на множеството си дупки дифузерът пропуска през себе си мощната струя въздух като я прави по-мека и щадяща. На края на дифузера има специални „палчета“, които повдигат косата от корените, създавайки обем.

·        Накрайник-четка

Най-често се използва за създаване на букли и къдрици, които придават обем на прическата.

 

 

Грацията идва от вътре, ние просто й помагаме! -AMBAR