Уморихте ли да ставате всяка сутрин час по- рано, за да се приведете в добър външен вид? Със събуждането да се втурвате към огледалото, за да подчертаете веждите си, да поставите очна линия върху очите, и да сложите гланц за по- обемни устни? Ако е така, може би е време да се замислите за множеството предимства на перманентния грим.

За кого е подходящ перманентния грим? За жени, които изпитват затруднения при поставянето на очна линия, червило и при подчертаване контура на веждите, така и за тези, които искат да пропуснат няколко стъпки от ежедневния макиаж, за да спестят време. Също така е чудесно решение за хора, които водят активен начин на живот.

Перманентния грим, известен също като микропигментация, е вид козметична татуировка, при която пигментите проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Процедурата има за цел да създаде външния вид, който обикновено се постига с различни продукти за грим. Най-често хората избират козметични татуировки за направата на очна линия, обемни устни или за постигането на съвършена форма на веждите.

Преди да вземете решение, което засяга външния ви вид, ви съветваме да се убедите, в крайният резултат след преминаване през подобна процедура. Постоянният грим има много предимства и е фантастичен начин да подобрите физическите си характеристики, но няма място за грешки, затова се доверете на доказани специалисти в областта, които ще ви гарантират брилянтна визия и постигане на желани резултати за дълъг период от време.

Каква техника се използва за направа на перманентен грим?

Технология на процедурата перманентен грим Амбар Бургас
Технология на услугата перманентен грим Амбар Бургас

С помощта на игла, машина за татуиране и специално козметично мастило, се инжектира мастилото в дермата. Всяка процедура отнема между 30 и 120 минути. Първоначално цветът ще изглежда по- наситен, след което ще избледнее. Перманентния грим не се извършва дълбоко в кожата, което означава, че не издържа за цял живот. В зависимост от кожата, се прави ретуш след около година. Участъка, върху който се работи може да бъде леко подут в продължение на 2 до 5 дни, но това е напълно нормално и не е основание за притеснение.

За какво се използва постоянният грим?

Постоянният грим се използва за подобряване на много области на лицето, включително:

Процедура перманентен грим устни Амбар Бургас
Процедура перманентен грим очна линия Амбар Бургас
Процедура перманентен грим вежди Амбар Бургас

Устни

Използвайки естествени нюанси, които съвпадат идеално с тона на кожата, ние ще запълним контура на вашите устни, за да пресъздадем плътност и обем. Ако желаете, може да извършим процедура, която запълва цели устни, като придава цвят и забележителна плътност. Тъй като постоянният грим е създаден, за да ви даде естествен и фин вид, ви съветваме да се спрете на по-естествени тонове.

Очна линия

Перманентната очна линия ще ви помогне да постигнете атрактивна ежедневна визия. Може да бъде татуирана както в долната и горната линия, така и около цялото око, в черен или кафяв цвят.

Вежди

Това е решението за всички, които не притежават нужното окосмяване в тези части. Перманентния грим извайва контура на веждите, оформя ги в правилната им големина и форма и създава прекрасна визия на вашето лице.

Колко време издържа перманентният грим?

Генетичните особености, вида на кожа, и въздействието на околната среда могат да повлияят върху продължителността на задържане на пигментите върху кожата.

Специалистите посочват период между 3 и 5 години, като около 2-рата година е желателно да се направи ретуш за освежаване на цветовете. Статистиката показва, че към 5-тата година след преминала процедура по перманентен грим на вежди или устни има пълна липса на пигментация в кожата, и микропигмента е разграден напълно.

Професионална процедура перманентен грим Амбар Бургас
Крем след процедура перманентен грим Амбар Бургас

Усеща ли се болка по време на процедурата?

Козметичната татуировка е много нежна процедура. Голяма част от специалистите използват обезболяващи продукти по време на лечението, затова не може да се нарече болка, а по-скоро поява на дискомфорт. В зависимост от мястото, напрежението може да варира. Устните могат да бъдат по-чувствителни, поради по-голямата повърхност, която се обработва и по- богатото кръвоснабдяване.

Перманентния грим създава увереност и е изключително удобство за всяка жена! Можете да се събуждате всеки ден с усмивка, знаейки, че гримът ви винаги изглежда перфектно. Студио за красота AMBAR предлага богатство от разкрасителни процедури, които се извършват от квалифицирани специалисти и с богат опит в бранша. Процедури като перманентен грим или микроблейдинг, помагат на нашите клиенти да достигнат личните си естетически цели и да видят най-доброто от себе си, допринасяйки за тяхното позитивно излъчване и харизматичен вид.