Направата на прическа е ежедневно предизвикателство за всяка жена. Средно дългата коса е една от най- лесните за поддържане дължини, както за ежедневието, така и при специален повод. С такава прическа, ние придаваме женственост и изтънченост на външния си вид. Прическата трябва да бъде удобна и лесна за направа всеки ден. Възможностите, които тази дължина ни предоставя за избор на прическа, са безбройни. Можем да носим косата си пусната или хваната на кок, начупена или изправена, сплетена или накъдрена. Избора е лесен, и той ни помага да бъдем модерни, стилни и желани.

Средно дългата коса предлага богато разнообразие от прически, с които можем да постигнем обем и игривост в косите, свежа и атрактивна визия всеки ден.

Добавете аксесоар към косата

Аксесоарите за коса бяха абсолютен хит през изминалият летен сезон. Красиво оформената коса, придава стил и завършеност на визията.
Актуалните тенденции при аксесоарите, както за ежедневната визия, така и за официални събития е използването на диадеми, ленти, бижута, гребенчета, тиари или панделки.
Независимо дали са изработени от пластмаса, метал, кожа, покрити са с орнаменти или са семпли като визия, лентите и диадемите допълват прекрасно всяка прическа.

Аксесоар за ежедневна прическа тип цветна лента Амбър Бургас
Аксесоар за ежедневна прическа тип бяла диадема Амбър Бургас
Аксесоар за ежедневна прическа тип панделка Амбър Бургас

Ако обичате всеки ден да бъдете различни и нестандартни, може да го постигнете по лесен начин. Как да стане това? Аксесоарите ще ви помогнат да бъдете неотразими. Всичко зависи от това, какво ви харесва, и какво би подхождало на вашия стайлинг. Удобството, което ни поднасят диадемите, правят лесно оформянето на косата всеки ден. А огромното разнообразие от модели, няма да ви остави незабелязани.
Шалчетата за коса могат да бъдат блестящо допълнение и през зимният сезон. Предпочитан ежедневен аксесоар през летните месеци, които предпазва косата от слънцето, но и умело прибира непокорната коса. Шала за коса придава изящен и елегантен вид, добре подхожда на всяка визия, а цветовите комбинации за безбройни.
Ако предпочитате прически с прибрана коса, то по- щадящият метод да я държите вързана е като използвате шишове за кок. Изключително лесен метод, за да получите добре изглеждаща прическа за 5 минути.

Небрежни къдрици

Ако се стремите да придобиете натурална и естествена визия, то правилното решение за Вас са небрежните къдрици. Придават свежест и жизненост на косата. Днес, това е една от най- предпочитаните прически за делничната визия на дамите. Ще Ви споделим един лесен начин, по който можете да се сдобиете с тях.
Сплетете плитка, като не започвате от корените, а от от средата на косата. След това минете с преса по дължината на сплетената коса, като задържате на място не повече от 10-15 секунди. Разплетете прецизно плитката с пръсти, без да разресвате след това.

Може да добавите леки къдрици само по краищата. Уреда, който ни е нужен, за да оформим косата по този начин, е преса за изправяне.
Разделете косата на две равни половини. Изберете един кичур и започнете да го навивате в посоката която желаете, като използвате овални движения. Почнете от средата на косата, а не от корените. Къдриците трябва да са по-стегнати, защото много лесно се отпускат. Накрая фиксирайте с лак за коса, за да запазите прическата максимално дълго.

Ежедневна прическа тип небжрежни къдрижи светла коса Амбър Бургас
Ежедневна женска прическа тип небжрежни къдрици Амбър Бургас
Ежедневна прическа тип небжрежни къдрици тъмна коса Амбър Бургас

Вълнисти коси

“Холивудските вълни” или т.нар “ретро вълни” са прически, вдъхновени от 30-те години на миналия век. Свързват се с класа, блясък, елегантност, женственост и изтънченост. Все по- често се срещат жени, които предпочитат тази прическа в ежедневието си, а не само при официални събития.
Амбър разкрива техники за постигане на прическа у дома…
Съберете горната част на косата на едно място и я закрепете с фиба. След това разделете косата на кичури, които не трябват да бъдат нито много тънки, нито дебели. Навийте косата в еднаква посока с помощта на преса или маша. Навитите кичури прикрепете с шноли, за да не се разпуснат. Накрая се заемете с горната част на косата, която отделихте още в самото начало. Навийте я по същия начин. Първоначално разрешете косата с пръсти, след което продължите с четка. Сложете хоризонтално няколко дълги фиби на разстояние, каквото желаете да бъдат Вашите вълни. Напръскайте косата с лак и внимателно премахнете фибите от нея. Отново фиксирайте и се наслаждавайте на новата прическа, с която току- що се сдобихте.

Друг вариант, който раздвижва косата, са нежните и ефирни вълни. Това е един от най- бързите начини, за да приведете косата си в изряден вид. Единственото, което трябва да изпълните за направата на такива вълни в косата, е докато минавате всеки един кичур с пресата за коса, леко да пречупвате и в двете посоки, като ги редувате.

Прическа “Хън”

Така се нарича прическата, която събуди толкова голям интерес при жените последните месеци. Тя се състои от полу- кок и небрежни къдрици в долната част на косата. Този тип визия е чудесен, когато желаете да придобиете повече обем в горната част на главата. С нейна помощ се постигнете по- женствено и игриво излъчване. Подходяща е за всякакви поводи, било то официални или просто за разходка в парка. Направата и е много лесна, освен това отнема малко време.
Първо, разнесете върху влажна коса продукт за обем. Горната част на косата хванете на висока опашка и я фиксирайте с ластик. Тупирайте в основата на опашката, за да се получи повече обем при направата на кока. Внимателно усучете опашката и започнете да я оформята като небрежен кок. Може леко да раздърпате, за да се получи по естествен ефект. Хванете с фиби и се насладете на новата си визия.

Ежедневна прическа тип хън Амбър Бургас
Ежедневна женска прическа тип хън Амбър Бургас
Ежедневна прическа тип боксьорски плитки Амбър Бургас

Прическа "Боксьорски плитки"

В последната една година тази прическа значително нашумя при известните личности. Боксьорските плитки, които преди забелязвахме само на ринга, са вече част от всекидневието на всяка жена, било то в градската среда или на публично събитие. Тези плитки са подходящи за всеки тип коса. Открай време добиват популярност при момичетата, които спортуват, защото са много удобни по време на тренировка, а и придават женственост и стил.

Амбър разкрива как може сами да си направите прическа “Боксьорски плитки”.
Разделете косата си на две вертикални равни части. Разделете ги на още две, само че хоризонтални, като гледате да се паднат на нивото на очите. Добре е горната част да е по- обемиста. Фиксирайте ги с помощта на ластици, като оставите един кичур, от който да започнете плитката. Трябва да сплитате, както при класическата френска плитка. Повторете процедурата и с другата част на косата. Хванете двете опашки на двете съседни плитки, като се стараете плитките да останат максимално стегнати. Съединете косата, а след това я разделете на три части. Тези три части сплетете в класическа плитка, като фиксирате края отново с ластик. Трябва да повторите и с останалите две съседни части коса, стараейки се плитките да бъдат симетрични. Накрая напръскайте с лак за коса и прилепете стърчащите косъмчета.

Ежедневна женска прическа тип боксьорски плитки Амбър Бургас
Ежедневна прическа тип боксьорски плитки Амбър Бургас

Не правете компромиси със своята визия, дори когато става въпрос за Вашето ежедневие. Жената трябва да полага нужните грижи, за да изглежда добре по всяко време. Ако не успеете да се справите с това в домашни условия, а искате да вдъхнете капка свежест на външния си вид, ние от Студио за красота “Амбър” сме насреща за да ви дадем ценни съвети за грижата и оформянето на вашата коса.
Доверете се на професионалистите и бъдете всеки ден с блестяща визия!