Как да ускорим растежа на косата с помощта на професионалната грижа?

Дългата коса винаги е била  емблема на женската красота, сексапил и изящество. Затова и не малко представителки на нежния пол, се стремят да постигнат дълга и лъскава коса. Това е постижима цел, ако разбира се, сте готови да полагате ежедневно необходимите грижи, които да ускорят растежа на косата Ви, като същевременно подсилят и заздравят косъма.

Факторите, които влияят пряко върху състоянието на косата са от различен характер, но скоростта на растежа ѝ до голяма степен зависи от вашите гени, хранене, изградени навици за поддръжка, както и от това дали косата е подложена на термично, механично или химическо третиране. При някои хора косата може да нарасне с близо сантиметър и половина на месец, а при други може и да не достигне общоприетите норми.

Има няколко сигурни начина, с помощта на които можете да ускорите темповете на растеж на косъма, но всеки един от тях изисква време и постоянство, тъй като растежът на косата е времеотнемащ процес.

На първо място за растежа и доброто състояние на косата, е необходимо да подобрите начина си на живот. Топ храните, които влияят положително върху растежа на косата са следните:

Сьомгата активно подхранва косата, тъй като е богата на омега-3 мастни киселини, протеини и витамини. Стридите са богати на цинк, и са силна храна против косопад. Поради богатото си съдържание на цинк, трябва да се консумират умерено.

Освен това храни като яйца, слънчогледово семе, сладки картофи, бадеми и други, съдържат множество полезни вещества, които увеличават притока на кръв към кожата на главата, стимулират производството на колаген и еластин (пример за това е авокадото), помагат косата да бъде по- гъста и здрава, като същевременно  поддържат добро здравословно състояние и нормални нива на теглото.

Може да прилагате и масажи върху скалпа на главата няколко пъти седмично. Масажът подпомага правилното циркулиране на кръвта в скалпа, което от своя страна стимулира растежа на косата. Също така за циркулацията на главата много помагат контрастните душове. Студеният душ премахва лесно мъртвите клетки от скалпа и косата. Освен това хладката вода свива кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението, което от своя страна свива порите и успокоява зачервяванията и раздразненията.

Най-важно от всичко е правилното поддържане на косата. За да расте здрава и плътна е нужно да ползвате услугите на фризьор експерт. Съществува специално създадена техника, наречена „запечатване„. Благодарение на нея косите на дамите постигат завидни дължини. Техниката се прилага контролирано по схема на всеки 40 дни. Стриктното посещение в салона, както и познаването на техниката от страна на фризьора, гарантират значително израстване. При тази техника се отнемат милиметри от върховете на косата със специални диамантено заточени ножици, които осигуряват плътно и здраво запечатване на отрязаните краища.

С професионалната грижа както в салона, така и у дома, Вие ще се радвате на прекрасна, гъста и дълга коса. Нашите специалисти съветват, ако желаете да подобрите състоянието на своята коса, да я съживите, възстановите, да подсилите нейната структура, блясък и мекота- да се доверите на професионалистите от Kerastase- и зашеметяващата серия Kerastase Initialiste!

Kerastase Initialiste серум e най- ефективното средство, което оптимизира растежа на косата и подсилва устойчивостта ѝ. Серумът на основата на растителни стволови клетки, осигурява революционна грижа за косата, като помага тя да бъде по- силна, лъскава и красива.

Ще усетите разлика още след първото нанасяне!

Косата ще бъде много по- тонизирана, устойчива и с 93% по- малко накъсване, а още след месец ще забележите, че  косата е изпълнена с нов живот и растежа е ускорен.

Kerastase Initialiste подобрява едновременно четирите най- важни качества на косата, а именно плътност, мекота, сила и блясък. Необходимо е просто да нанесете малко количество от продукта по скалпа на добре измита и подсушена с кърпа коса, без да е необходимо да изплаквате след това, за да създадете визията, за която всяка една жена мечтае.

Kerastase създаде след дългогодишни изследвания серия, за по-здрава и бързо растяща коса. Благодарение на новата програма световноизвестния бранд гарантира до 3 см. по- дълга коса за три месеца. Това се постига благодарение на засиления растеж, който осигуряват съставките в шампоана, на уплътняването на краищата (те вече не се късат), и стимулирането на растежа с допълнителен серум поставен в корена, както и комбинация от ампула и адаптирана грижа. Новата серия се нарича Extensioniste и успява да зарадва много дами, постигайки желаните резултати за кратко време!

Може да намерите целия асортимент от ритуалите на Kerastase в нашия онлайн магазин Ако не успеете да прецените, кой продукт е най- подходящ за структурата на вашия косъм, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви консултираме с удоволствие!