Лазерна епилация

Можете да направите професионална лазерна епилация при нашите партньори в Дерма център. Адрес ул.Кирил и Методий 55, телефон 0882068371.

Същността на лазерната епилация

При използване на техники за трайно обезкосмяване, трябва да бъдем предпазливи, особено през слънчевите летни дни. Рискът от хипер- пигментация и изгаряния по кожата в процес на лазерна епилация през лятото е реален и често срещан последващ ефект след процедура. Меланина в кожата бива активиран по време на процедурата, което в комбинация със слънчеви бани, може да доведе до изгаряния и трайни петна по кожата. Благодарение на Elysion, единствения по рода си диоден лазер, можете да започнете процедури за трайно обезкосмяване без никакви ограничения, дори и през лятото. Лазерна епилация с Elysion е напълно безопасна за вашата кожа. Диодният лазер предлага отлични резултати като редуциране на окосмяването на третираната зона още след първата процедура, като унищожава космените фоликули в активно състояние. Резултатите постигнати с този революционен метод за епилация са изключително дълготрайни.

Различното в този метод на епилация е, че при най- светлите кожи, количеството енергия, която влиза под формата на импулс навлиза подкожно с най- малък риск от нежелани ефекти. По- тъмните типове кожа са най- силно ограничаващи от лазерни епилации, но това не се отнася за диодната епилация на Elysion, която третира дори най- тъмния фототип.

Процедурите оказват ефективно влияние за премахване на косми дори от най- чувствителната кожа на лицето. Епилацията гарантира дълготрайни резултати, достигайки до точната дълбочина на фоликулите.

Услуслуга лазерна епилация с уред Елисон Амбър Бургас
Процесът лазерна епилация на три етапа Амбър Бургас

Ползите от лазерна епилация с Elysion

Постигане на дълготрайно обезкосмяване за кратък период от време. Elysion  оказва изключително ефективно действие при хора, страдащи от фоликулит, като успява да унищожи бактериите, довели до това дерматологично заболяване.

При лазерна епилация Elysion няма възстановителен период. Метода не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, което води до минимални рискове.

Безопасна ли е процедурата

Системата Elysion включва ниска степен на болка в сравнение с други методи на лазерна епилация, благодарение на охлаждащата си система. Системата за охлаждане “crystal freeze” работи като поддържа постоянно ниво на температура от 6 градуса на накрайника. Усещането за кожата е приятно, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно по време на цялата процедура. Това, което я отличава, като революционен метод е фактът, че тя не забранява излагането на слънце, подходяща е за всички видове кожа, не уврежда кожата, и е персонализирана въз основа на кожния фототип на пациента и дебелината на косъма. Изпълнявана от професионалист, лазерна епилация носи минимални странични ефекти или дори отсъствие на такива, в зависимост от типа на кожата. В някой случай може да се прояви зачервяване, което преминава бързо.

Противопоказания при лазерна епилация

Лазерната епилация не се препоръчва по време на бременност, при наличие на екземи, дерматити или хепатит. Не се третират зони с татуировки, тъй като същия този участък може да се повреди, както и зона с наличие на бенки. При наличие на татуировка, процедурата се извършва на най- малко 2,5 см. разстояние от нея.

Забранена е лазаерната епилация за бременни Амбър Бургас
Забранена е кола маска преди лазерната епилация Амбър Бургас

Предпазни мерки преди процедурата

За да предпазите вашата кожа, е нужно да вземете предвид някой условия преди процедура:

  • Не се епилирайте с кола маска от 4 до 6 дни преди процедурата.
  • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона /солариум/ поне 3 дни преди и след процедурата. Използвайте висок фактор на слънцезащита като превенция.