Микроблейдинг и перманентен грим

Микроблейдинг

Микроблейдингът е семи- перманентна татуировка на веждите, който се извършва със специален ръчен инструмент. Метода е изключително нежен и щадящ за кожата на лицето. С помощта на инструмента се правят повърхностни ивици от сечения по кожата, след което пигмента се оставя да проникне добре в горният слой на дермата. Пигментът, използван за процедурата е на базата на железен оксид. Основата от железен оксид, позволява на цвета да избледнее с течение на времето, и в крайна сметка да изчезне напълно, за разлика от мастилата, използвани при перманентния грим. Микроблейдинг процедурата трае от една до три години, в зависимост от способността на кожата ви да задържи пигмента.

Ние от студио за красота AMBAR ви препоръчваме поддръжка между 12-ия и 18-ия месец след процедурата, за да запазите цвета натурален, а ивиците свежи и естествени. Консултацията започва с начертаването на контурите, и взимането на мерки, за да се уточни желаната от клиента форма и гъстота. Процедурата е безболезнена и позволява всяка една вежда да бъде трансформирана, така че тя да достигне гъст и плътен вид, който изглежда абсолютно натурално.

Процедурата микроблейдинг и перманентен грим Амбър Бургас
семи- перманентна татуировка на веждите наречена миркоблейдинг Амбър Бургас

За кого е подходяща процедурата?

Всяка дама, която държи на външния си вид и цени красотата е подходящ кандидат за Микроблейдинг. Процедурата цели да създаде естествена форма, и цвят на вежди с рехава конструкция, и да усъвършенства вече гъстите и по- плътни вежди сред някои от дамите. Микроблейдинга ви дава по- изявен контур, повече плътност, възможност да реконструирате формата на челото си, минимална поддръжка, възстановяване формата при загуба на обем вследствие на стареене или при други медицински състояния. Със съвременната си технология и висококачествени пигменти, Микроблейдингът е революционния метод, с който ще получите естествени и красиви вежди, без да ангажирате лицето си с перманентни корекции. Поради деликатното състояние на бременните жени, студио AMBAR ви препоръчва да се консултирате с лекар, преди да предприемете подобна манипулация.

Резултати след микроблейдинг на веждите Амбър Бургас
Резултати преди и след перманентен грим Амбър Бургас

Как протича самата процедура?

Микроблейдингът има два основни фактора, които го различават от перманентния грим и татуировката, а именно похвата и естеството на пигмента. С помощта на специален ръчен инструмент, на върха на който има между 9 и 14 микро игли, се чертаят сечения по горния слой на дермата, където трябва да проникне пигмента. Предподготовката преди самата манипулация е от изключително значение, за да се уточни в детайли, какви са изискванията на клиента за крайният резултат и правилният избор на форма и големина. Следва избиране на цвета и пигмента. При микроблейдингът, той е с гъста консистенция, за разлика от течните мастила използвани при татуировките и перманентния грим. Когато сте избрали формата и пигмента, вече идва времето за поставяне на обезболяващият крем и самото протичане на процедура. Времето за същинската процедура е в рамките от 15 до 30 минути, но заедно с цялата консултация и уточнения отнема около 2 часа. Първоначалния по- ярък цвят на пигмента, ще премине в по- мек и естествено изглеждащ в следващите 2 до 3 седмици.

Изисквания преди процедурата

Желателно е да не консумирате алкохол, седмица преди процедурата, тъй като той може да повлияе отрицателно на вашите резултати. Консумирането на алкохол непосредствено преди манипулацията кара кожата ви да кърви повече, което води до неуспешното проникване на пигмента в нея.

Изисквания след процедурата

Тъй като по време на Микроблейдинга се правят леки разрези по кожата, оздравителният процес е важен, и трае от 7 до 14 дни. През това време ще забележите, че цвета на пигмента е много наситен, повече от колкото бихте желали. Това е нормално и той ще избледнее до 40% по време на възстановяване, и ще постигне действителния си цвят след 1 месец. През първите 2 седмици е желателно да не излагате кожата си на преки слънчеви лъчи, и да не мокрите веждите си обилно. Подходящ крем за подпомагане на възстановяването  трябва да бъде нанасян на няколко часа, като не трябва да оставяте кожата напълно суха.

Подходящ крем за възтановяване след микроблейдинг Амбър Бургас
Голяма шапка или капела за защита след микроблейдинг Амбър Бургас

Поддръжка на третираната зона след Микроблейдинг

При индивидуални случаи, след първоначалната процедура се среща до 70% избледняване на пигмента. Поради тази причина, Ви препоръчваме да се върнете за ретуш след около 10 седмици след направата на Микроблейдинг. Смятаме, че са необходими две процедури, за да се създадат прецизни и дълготрайни контури на веждите, което е особено важно за този метод, изразяващ се в имитирането на “косъм по косъм”.

По време на ретуша, пигмента е подсилен и всички места, където кожата не е поела напълно пигмента са коригирани. Не е нужно да идвате за ретуш, ако смятате, че резултатът след първата манипулация ви задоволява. Въпреки това силно го препоръчваме. Така красивите и естествено- плътни вежди ще ви радват по- дълго време. Студио AMBAR иска да се разхождате със самочувствие и високо вдигната глава, с най- прелестно изглеждащите вежди, които можем да ви дадем!

Болезнена ли е процедурата?

Микроблейдингът е напълно безопасна процедура, и ние в Студио AMBAR ще направим всичко възможно, за да предотвратим вашият дискомфорт. 30 Минути преди това, се нанася обезболяващ крем, след което е възможно да почувствате усещане за леко драскане по време на първото маркиране на космите. Повечето клиенти оценяват фактора на болка от 2 до 5, а някои дори не знаят, че сме започнали с пигментацията! След процедурата леко подуване и зачервяване на третираната зона е напълно нормално. Можете да вземете някакъв вид обезболяващо, но без аспирин или ибупрофен.

Колко струва процедурата?

Цената на Микроблейдингът в студио AMBAR е 280 лева, което включва и следващата процедура на ретуш. Всички игли и похвати, които са в допир с кожата на клиента са чисто нови, и се отварят на място пред клиента, преди процедурата. Пигмента, с който работим е висококачествен био продукт, от естествени съставки и не предизвиква алергични реакции. За нас ще бъде удоволствие да отговорим на всяко едно запитване и съмнение дали е подходяща именно за Вас процедурата Микроблейдинг.

Може да ни откриете между 8:00 и 20:00 часа на посочените телефони в контактната ни листа, или да заповядайте лично, където можете да се запознаете по- отблизо с метода. Очакваме ви!

Перманентен грим

Перманентният грим е вид козметична татуировка, при която оцветяващите пигменти проникват повърхностно само в горните слоеве на епидермиса. Съставени са главно от оцветители с минерален произход, с предварителни тестове за алергия и токсичност.

Благодарение на перманентният грим се подсилва цвета на бледите устни или вежди. Неправилните, не добре оформени, или липсващи вежди могат да се възстановят според желаната от вас форма, а устните с нарушен контур ще изглеждат по- плътни.Очертанията ще се запазят до няколко години, като променят видимо чертите на вашето лице, придавайки му ново излъчване. След определена възраст устните започват да губят контура си и червеният цвят претърпява намаление на пигментацията. Чрез перманентният грим, който се прави от нашите специалисти се коригират тези избледнявания и се постига осезаем ефект. Използват се пигменти само на минерална основа.

Резултати преиди и след Гримьорска услуга перманентен грим Амбър Бургас

За кого е подходяща процедурата?

Перманентния грим може да се прилага върху всеки тип кожа и без ограничения за възрастта. Козметичната процедура е особено подходяща за хора, които са алергични към традиционната козметика. Поставянето на перманентен грим улеснява ежедневните ни разкрасителни ритуали, като ни спестява време и средства. Добър избор за дамите водещи активен начин на живот и тези които винаги бързат сутрин за работа или тренировка. Вие ще изглеждате естествени и красиви по всяко едно време на денонощието.

В студио за красота “Амбър” разполагаме със квалифицирани специалисти в областта, които ще ви консултират според вашите виждания за краен резултат от процедурата.

Как протича самата процедура?

Независимо от третираната зона, процедурата по поставяне на перманентен грим протича в няколко етапа:

  • Започваме с консултиране и предварително скициране до достигане на максимално удовлетворение на клиента;
  • Избор на цвят на пигмента най-близко доближаващ се до цвета на вашата кожа и косъм;
  • Дезинфекциране на зоната и поставяне на локална упойка;
  • Последващо нанасяне на пигмента чрез много финни игли. Обикновенно процедурата отнема от 1 час и половина до 2 часа
няколкото етапа на протичане от перманентния грим Амбър Бургас
Професионална услуга и процедура поставяне на перманентен грим на устни и вежиди Амбър Бургас

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата е напълно безболезнена, прилага се локален анестетик върху третирания участък и усещането по скоро създава лек дискомфорт от пощипване. След процедурата може да се наблюдава минимално подуване и зачервяване в областта на обработената зона, което ще отмине в следващите 1-2 дни. Препоръчително е използването на кремове с подхранващ и регенериращ ефект за по-бързо възстановяване.