Съвременния мъж се стреми да притежава безупречен външен вид. Избора на прическа е от съществено значение за начина, по който той изглежда. Правилната прическа се избира в зависимост от формата на лицето. Експериментаторският дух на модерния мъж го кара да изпробва всички нови актуални модни тенденции, и без проблем ги приема, като ги интерпретира във своя външен вид. Мнението на професионалист за промяна на стайлинга е важно, за да може да се изберете най- подходящата прическа, която да е съобразена с вашите черти и начин на живот.

Мъжките прически стават все по- дръзки и влияят все по- силно на излъчването ви. Прическата може сама да говори за себе си и за характера на този, който я носи. Тя придава особен характер на мъжа- бунтар, любовник, мечтател или пък вид на лошо момче.

Виртуозите от Студио за красота Амбър предлагат разнообразие от фризьорски услуги, чрез които постигат шеметна визия с косата на всеки мъж ! AMBAR ще се погрижи, вие да спечелите погледите на своя страна, и да не останете незабелязани!

Мъжка прическа за кръгло лице със свободно пуснати кичури Бургас
Скица на мъжка прическа за кръгло лице Бургас
Мъжка прическа за кръгово лице с вдигнати кичури Бургас

Кръгло лице. Когато ширината и дължината на лицето са с пропорционални размери, а брадичката почти не се откроява, формата на лицето е кръгло. На мъже с такъв тип лице им подхожда прическа, която има повече обем в горната част на главата. По този начин се добавя дължина на лицето, а ширината оптически се намаля. Отбягвайте бретоните и подстрижките, които придават обем в страничната част на главата. Така ще намалите височината, и ще предадете още по- кръгъл вид на лицето си, а целта е да се постигне точно обратното. За този тип лица е подходящо изсветляване в горната част на косата,което ще донесе до допълнително визуално издължаване на лицето

Мъжка прическа за квадратно лице с прав ъгъл на косата над челото Бургас
Скица на мъжка прическа за квадратно лице Бургас
Мъжка прическа за квадратно лице Бургас

Квадратно лице. При квадратното лице брадичката е силно изявена, а косата образува два прави ъгъла с челото. Това е най- разпространената форма на лице при мъжете, на което отиват почти всякакви видове прически и дължини. Чупливата и къдрава коса стои много добре на квадратното лице. За да се издължи оптически лицето, за предпочитане е прическа с обем над челото. Равният бретон, ще изостри чертите ви.

Мъжка прическа за продълговато лице с пуснати настрани кичури Бургас
Скица на мъжка прическа за продълговато лице Бургас
Мъжка прическа за за продълговато лице Бургас

Продълговато лице. Продълговатото лице се характеризира с по- голяма дължина, отколкото ширина, високо чело и издължена брадичка. По- добрият вариант за прическа, е такава с бретон, който ще прикрие челото, и бакенбарди. Избягвайте прекалено късата или дълга коса. Стремете се да постигнете еднакви дължини в горната и страничните части на главата, защото така се балансира формата на лицето.

Мъжка прическа за сърцевидно лице с пуснати кичури и брада Бургас
Скица за мъжка прическа за сърцевидно лице Бургас
Мъжка прическа за сърцевидно лице със свободно къдрави кичури Бургас

Сърцевидно лице. Челото, придружено от уголемени скули, е малко по-широко от обичайното, а брадичката е умалена. Избягвайте прически с къси коси, които придават твърде много обем в горната част на главата. Заложете на прически с кичури, които се спускат по челото. Подберете правилната подстрижка, която оптически ще смали големината на челото и ще подсили брадичката.

Мъжка прическа за овално лице с разчупена коса Бургас
Скица за мъжка прическа за овално лице Бургас
Мъжка прическа за овално лице с бритон Бургас

Овално лице. Всяка прическа стои удивително благодарение на правилната симетрична форма, с която се характеризира овалното лице. То е сред най- често срещаните при мъжете. Единственото, което не отива на хора с такива лица, е бретон, защото покрива и отвлича вниманието от правилната форма на лицето. Може да изпробвате всякакви варианти, без да се притеснявате, че ще се окажат неподходящи за Вас и Вашата визия. Разрошената коса, придружена от дълги разхвърлени кичури, придава привлекателен и пленителен външен вид на мъжете с овални лица.

Мъжка прическа за триъгълно лице тип свободно Бургас
Скица за мъжка прическа на триъгълно лице Бургас
Мъжка прическа за триъгълна лице с пуснати и свободни кичури Бургас

Триъгълно лице. Тесните скули и обемистата челюст са отличителни белези при триъгълното или т.нар.”крушовидно” лице. Притежателите на тази форма, имат за цел да намалят брадичката и увеличат челото, затова подходящата прическа за тях е тази, която придава повече обем на главата и в областта около ушите. Прекалено дългите коси не пасват на хора с такива лица, защото цялото внимание се насочва към брадичката. Опитайте се да закръглите тази форма на лицето, като носите косата си малко по- дълга и свободно стояща. Раздвижете я с ниско подстригани кичурчета, които да падат небрежно върху челото. Може да завършите визията си, като добавите леко набола брада, която да балансира изострените черти на лицето.

Целейки да намерим правилната прическа за себе си, която да пасва идеално на характера и външния ни вид, несъмнено трябва да вземем под внимание формата на лицето. Не винаги новите и актуални за сезона прически пасват на всяка външност. Така, вместо да си осигурим увереност и чувство на удовлетвореност от това как изглеждаме, постигаме точно обратния ефект. Ако искате и вие да имате модерна визия, се доверете на уменията на професионалистите, които с лекота ще преценят вашият стил прическа, която ще подчертае вашето излъчване и чар.