Защо формата на лицето има значение при избора на прическа?

В зависимост от това каква е формата на лицето ви – кръгла, овална, квадратна, сърце или издължена – има прически, с които изглеждате просто неотразими. Но има и такива, които не са никак обаятелни спрямо излъчването и същността ви, освен ако не сте с овално лице. Ако притежавате този тип форма на лицето, то ще изглеждате добре с всяка една прическа.

Как да определим формата на лицето ни?

За да определите формата на лицето си, приберете добре косата си назад с лента или на опашка, и анализирайте какво виждате в огледалото. Красивото ви лице трябва да попада в една от петте категории.

  • Овална: Челото може да бъде малко по- широко от брадичката, а дължината на лицето е около един и половина пъти по- широка.
  • Кръг: Изпъкнали, заоблени бузи с еднаква широчина и дължина на лицето.
  • Квадрат: Изпъкнала челюст и квадратна брадичка, като челото и челюстта са приблизително еднакви.
  • Издължена: Често се бърка с овалната форма на лице, макар че продълговатото лице има по- издължена форма, която не е толкова широка, докато овалната – често е с по- тясна брадичка.
  • Сърце: Широко чело и скули с тясна челюст и брадичка.

Преобразете недостатъците, и акцентирайте върху правилните си черти!

Чертите на лицето е ключът към идеалната женска прическа Амбър Бургас

С толкова много актуални прически за сезона, от къде да започнем? Ключът към перфектната прическа е тази, която създава илюзията, че имате идеалното овално лице. Има подстрижки, които помагат кръглото лице да изглежда по- дълго, дългото лице да изглежда по-широко, квадратната челюст да изглежда по- мека, а голямото чело и двойните брадички да изчезнат. Това не е магия, а просто намиране на правилното за вас подстригване. Ето и няколко примера:

  • Ако имате дълго и тънко лице, не трябва да носите косата си твърде дълга. Защо? Дългата коса има тенденция да издължава още повече лицето надолу. Ако обичате дългата коса и не искате да се разделяте с нея, то има способи за да запазите своята дължина. Например, ако косата ви е подстригана на етажи, които биха могли да подчертаят скулите и брадичката. Дългата, вълнообразна коса също изглежда добре, защото вълните добавят ширина към страните на дългото лице. Няма нищо по- привлекателно от небрежните плажни вълни!
  • Кръгло лице? Избягвайте късата къдрава или вълнообразна коса, която прави кръглото лице да изглежда още по- заоблено. Подходящ вариант за тези дами би била подстрижка, която свършва под брадичката, или по-дълга.
  • Ако имате квадратно лице, потърсете начин, с който да направите ъгловата форма на челюстта ви, да изглежда по- мека. Тук може да си поиграете с текстурата на косата, под формата на къдрици или скосени краища. Тези варианти на прическа дават наистина брилянтни резултати!
  • Овалните лица са склонни да изглеждат добре в почти всички варианти. Но тези дами все пак трябва внимателно да подбират стайлинга на косата си, тъй като лицата им могат да съчетават и по издължена форма. Така че помислете пак, преди да добавите височина под формата на модерния донът-кок или обемистите обърнати назад и прибрани в страни коси. И не забравяйте и за текстурата на косата си. Ако косъма ви е плътен или пък косата ви е къдрава, избягвайте силно изразените ръбове, като тези при черта например, или рискувате да изглеждате като пирамида.
  • Лицата с форма на сърце са склонни да имат остри брадички, като прелестната актриса Рийз Уидърспун. Вместо това, обърнете вниманието към очите и скулите си.

Кои прически от модните тенденции в момента, работят най-добре във ваша полза?

В зависимост от това каква е формата на лицето ви – кръгла, овална, квадратна, сърце или издължена – има прически, с които изглеждате просто неотразими. Но има и такива, които не са никак обаятелни спрямо излъчването и същността ви, освен ако не сте с овално лице. Ако притежавате този тип форма на лицето, то ще изглеждате добре с всяка една прическа.

Защо формата на лицето има значение при избора на прическа?

Защо формата на лицето има значение при избора на женска прическа Амбър Бургас

Дами, притаете дъх! Има един стайлинг, който всички наричат “Перфектната Прическа”, и той стои чудесно на всяка една от вас. Тази перфектна подстрижка е с дължина между брадичката и раменете, и изглежда добре както на вълни, така и сешоар, или изправена.

Късата коса е склонна да стои добре на всички форми на лицето, въпреки това съществуват фактори, за които трябва да помислите, когато вземете смелото решение да скъсите косата си. Кръглите лица, например, могат да изглеждат още по кръгли с неправилната къса прическа. Дамите с къдрава коса също е добре да ги избягват. Естествено винаги има изключения, за това трябва добре да проучите дали вашият коафьор може да се справи със задачата. Клиентите на салони за красота AMBAR, са щастливци в това отношение, тъй като нашите фризьори непрестанно се обучават в най- новите техники и тенденции в подстигването и стайлинга. В комбинация от най-добрите продукти и уреди за коса на Kérastase и L`Oreal, нашите специалисти са истински виртуози в сътворяването на прекрасен стайлинг, подходящ изцяло и само за вас.

Бретоните могат да внесат в една иначе скучна прическа, много настроение и характер! Те могат да отнемат години от лицето ви, и да привлекат вниманието към очите. Отиват на почти всички форми на лицето. Вашата цел е да се сдобиете с бретон, който да накара формата на лицето ви да изглежда по- овална. Така например, ако имате квадратно лице, трябва да избягвате широки, тежки бретони с рязък и изразен край, който само създават повече ъгли на ъгловото ви лице. В този случай, бретона трябва да бъде леко издължен в двата края, за да омекоти чертите на челюстта ви. При бретона по- скоро става въпрос за текстурата на косата, отколкото за формата на лицето. Къдравата коса не стой добре с бретон, а вълнообразната коса изисква бретон, които е дълъг и падащ настрани.

Красотата никога не е проста, тя е комплекс от множество стъпки които се допълват. Затова жената е един артист, който непрестанно гради своя шедьовър

Освен формата на лицето, има и други фактори, които трябва да вземете под внимание, когато се спирате на модна прическа. Те са текстура на косата, вашата индивидуалност, начин на живот и дори формата на вашето тяло. Има шест основни текстури на косъма (фини, прави, вълнообразни, грапави, къдрави и чупливи), а с всяка от тях се появяват и основни правила като „къдравата коса не изглежда добре къса“ или „фината коса не изглежда здрава, когато е много дълга”.

Когато обмисляте нов стайлинг за косата си, помислете и за типа на вашето тяло. Високите жени с права коса и по- силно развита мускулатура, е добре да избягват прекалено късите прически. Дамите с по- дребен и фин ръст, спокойно могат да заложат на къса черта, или всеки тип къса прическа, която може да сътвори чудеса със силуета

Женската прическа придава настроение Амбър Бургас

Направете си прическата, която ви кара да се чувствате прекрасно в кожата си!

Когато четем за тенденциите в прическите, понякога се чувстваме затрупани от правила: жените с дълги коси не бива да носят косата си твърде дълга; късата прическа не ласкае дамите със силно изразени къдрици; косата ви е твърде къса; косата ви е твърде дълга… Звучи досадно, нали? Докато всичко това са насоки, за това как да изглеждаме най-добре, истината се крие в поведението и в това кое наистина ви кара да се чувствате истинска жена! За това дами, дори и след като сте прочели статията все още искате прическа, непокорна на някакви си правила и рамки, тогава непременно го направете! Вътрешното усещане и настроение на една жена, винаги подсилва и кара една дама да заблести с индивидуалност и уникален чар!