Скалп микро пигментация

Скалп пигментацията представлява процес, при който на скалпа се татуират малки точици пигмент в кожата на главата, и се създава ефект, приличащ на външен вид на коренчета на поникваща коса. Това съвременно решение е доста успешен и все по- популярен метод при наличие на косопад. Поради достъпната цена, бързият ефект и дълготрайността на метода за “поява на коса”, скалп микропигментацията е една от най- благоприятните процедури за мъжете взискателни към своя добър външен вид и самочувствие.

За кого е подходяща тази процедура?

Скалп микропигментацията се прилага предимно за мъже, които имат оредели коси, или са с изцяло оголени зони. Това е „незабавно решение за косопад“ и няма инвазивна хирургия, никакво увреждане на скалпа и кожата на главата.

Създаване на ефект на коса след скалп микрпигментация Амбър Бургас
Успешни резултати след скалп микропигментация Амбър Бургас

При кои случай е подходящ метода?

Скалп микропигментацията създава ефект на коса подстригана 1- ви номер и е приблизително на линията на опадалата коса. Процедурата е подходяща за използване при белези, камуфлаж, трансплантация или за сянка на малки области, където косата е изтъняла на места, както и за уплътняване на съществуващата рехава коса.

Какво включва процедурата?

Процедурата се извършва на няколко етапа, запълвайки всички  пространства без наличие на коса. Ефектът на процедурата е от 1,5 до 3 години. Специалиста извършващ процедурата нанася специална смес от пигменти към скалпа, имитирайки размера, формата и дебелината на “косъмчетата”.

Скалп пигментацията не прониква дълбоко в кожата, както е при нормалното татуиране, а цветът, който се получава може да бъде сравнен с предишния цвят на косата и тена на кожата. Консултацията с нашите специалисти ще Ви помогнат според линията на косата, да получите яснота как ще изглежда визията ви след процедурата. Като времетраене процедурата трае около три часа и ако се налага третиране на цялата зона на главата, може да се наложи временна почивка или довършване на следващия ден.

Изпълнение на процедурата скапл микропигментация на мъже Амбър Бургас
Изпълнение на процедурата скапл микропигментация Амбър Бургас

Изисквания преди процедурата

Лечението е просто, изисква се главата да не се мокри 2 дни и да се маже с предписания препарат. Веднага след процедурата по скалпа ще има леки зачервявания, които до следващия ден отшумяват. До седмица след процедурата е добре да избягвате физическа работа, излагане директно на слънце, посещения на басейн и сауна. Също така не е подходящо главата да се бръсне или подстригва през този период. Нужно е третираната зона да се успокои. Не трябва да търкате кожата на главата, да нанасяте продукти съдържащи алкохол. Избягвайте замърсяване чрез докосване на третираната зона.

В периода от 3-ти до 9- тия ден след процедурата е препоръчително да измивате главата с шампоан с неутрално рН (бебешки шампоан) по два пъти на ден.

Поддръжка на третираната зона след микропигментация

Нужно е да използвате слънцезащитен крем. За да запазите цвета по- дълго е необходимо стрикно да спазвате препоръките по време на възстановителния период, както и правилно да се грижите за третираната зона след това.

За дълготрайността на процедурата  е нужна консултация със специалист на всеки 12- 18 месеца за проверка на цвета.

Факторите, които оказват най- силно негативно въздействие са слънчевите лъчи, лазерите и дехидратацията на кожата.

Болезнена ли е процедурата?

Болката е минимална, и е доста  по- малко в сравнение с трансплантацията на коса. Предлага се локална анестезия, която потушава болката в зоната на главата. Голяма част от хората издържат без проблем през цялото времетраене на процедурата.

Колко струва процедурата?

Цените варират в зависимост от това каква част на скалпа и колко от скалпа трябва да се обработи, както и от броя на сесиите нужни за завършване на процедурата.

За да се поддържа крайния резултат след основните процедури е необходим ретуш, който се прави веднъж или два пъти годишно. Цените на основните процедури, вида на третираните зони, както и периоди и цени за ретуш може да видите в раздел “ЦЕНИ”.

За повече информация, консултация и цени може да се свържете с нас на телефоните посочени в контактната ни листа, или да дойдете на място в Салон за красота “ AMBAR”.

Нашите професионалисти ще предложат най-доброто за вас и вашата перфектна визия!