Смесен тип коса. Мазни корени и сухи краища на косата

Смесеният тип коса се среща доста често и обикновено е наследствена. Корените са твърде мазни, а връхчетата обратното – много сухи, цъфтящи, късащи се и безжизнени. Това е свързано не само с неправилното хранене и неправилна грижа за косата. Отразяват се редовно боядисване, химическо навиване, често сушене със сешоар, използването на стилизиращи средства и горещи прибори (маша, преса). Косъмът не се подхранва и омазнява еднакво по цялата си дължина, ето защо корените на косата остават мазни, а краищата стават сухи. Поради липса на подхранване самата дължина на коъма е по-податлив на увреждане. Но с правилни грижи може да се реши проблема на смесения тип коса.

Как да миете смесен тип коса?

Приблизително на всеки 2-4 дни, тъй като корените на косата се омазняват. Това зависи от производството на себум, колкото по-интензивно е, толкова по-бързо се омазнява главата и обратно. Трябва да подберете шампоан за смесен тип коса, тъй като шампоан за мазна коса не е подходящ – съдържа агресивни компоненти, които се отразяват негативно върху лошото състояние на краищата на косата.

Подходящ е също така и мек шампоан ( за всички типове коса) със съдържание на протеини и калций, които ще спомогнат за възстановяване и укрепване на структурата на косъма. Мийте като предварително смесите шампоан с вода в шепите, разтъркайте и с масажни движения разпенете само върху кожата на главата и корените на косата, след това внимателно изплакнете с топла вода и завършете с хладка. Хладката вода ще укрепи корените на косата и придаде блясък, а ако миете косата си с гореща вода, то ще стимулирате производството на още повече себум.

 

 

 

 

 

 

 

Подхранване на косата от смесен тип

Тъй като при смесения тип коса върховете са сухи поради недостиг на овлажняване и подхранване, 30 минути преди миенето на главата, нанесете маска по дължината на косата.  Разтрийте в ръцете си, за да се стопли и с леки движения нанесете на косата, стигайки на 5-10 см. от корените. След измиване, не забравяйте да нанесете подхранващ или хидратиращ балсам, без да докосвате корените на косата, за да не ги утежните и да не засилите омазняването.

За подхранване ще ви помогне и редовното разресване с ELIXIR ULTIME Oleo – разкрасяващо олио обогатено с масла  от камелия, арган, амла. Малко количество масло, не повече от няколко капки, нанасяте върху ръцете и с плавни движения нанасяте по дължините на косата като започнете от върховете и не докосвате корените на косата, стигайки на около 10 см от тях.

 

Внимавайте в избора на продукти за косата Ви и използването им, неподходящите продукти могат да доведат до обратен ефект. Консултирайте се с Вашият личен фризьор, той ще избере най-подходящата грижа за косата Ви.

За повече информация или въпроси на нашата FACEBOOK страница или на тел: +359887389129