Ежедневните шампоани и балсами може да не предлагат-укрепителна или овлажняващи свойства на увредените нужди на косата. Вместо това, преминете към  укрепване и намали шампоана до минимум (само няколко пъти седмично), за да се избегне източване на скалпа на етерични масла. Когато сте под душа, не търкайте-шампоан  в скалпа.

Косата често минава през звъненето в името на красотата, а понякога и последствията не са разбрани, докато признаците на увреждане започват пълзящо нагоре. Когато започнете да забелязвате липсата на влага, разцепени крайща, счупване, тъпота или слаби нишки, това не е края на света. Това просто означава, че е време за някакъв контрол върху щетите. За да си възвърнете  вашите добри дни на косата си, Салона развенчава 8 митове за това как да поправите повредената коса, заедно с някои полезни съвети за растежа на косата.

Ако имате мазна коса, трябва да изберете  сух шампоан в между измивните дни, и когато го направите, концентрирайте само върху корените-на най-добрите части на косата.

 

AMBAR- THE SALON

Ако търсите качество в салон с професионално подготвени стилисти и достъпни цени, Салонът е избор от вас. В Салона за красота, можете да сте сигурни, че ще получите вида, който искате.

You can still rock your regular tight hairstyles.

 

За възстановяване на влагата, се прилага по-богата вана, изплакнете, по-дължините на вън балсам след всеки шампоан, маска на косата веднъж седмично или лечение горещо олио по няколко пъти на месец. При използване на маска или масло лечение, носете шапка за душ, за да се концентрира влагата. (и да се избегнат бъркотии!).

 


I think dress, hairstyle and make-up are the crucial factors in projecting an attractive persona and give one the chance to enhance one’s best physical features.

Vivienne Westwood
An Artist

При купуване на вана(шампоан), балсам или маска , трябва да сте нащрек за манго, шеа и какаови масла като съставки; те се запечатват в скалпа и осигуряват влага. Жожоба и маслинови масла придават блясък,хидролизиран кератин, протеин в косата и кожата, укрепва косъма.

Търсете си  възможности за лечение за изтощена коса? Авокадо, масло и зехтин са известни на всички масла, за омекотяване и подхранване на косата.

All Hair Types One Salon

 

 

Отново, като възможна причина за увреждане на косата, голяма роля оказват сешоари, преси и маши (всякаква техника използвана в многократни количества). Разбира се, не казваме да спрете употребата на тези електроуреди, но е по-удачно да се оставите в опитни ръце с подходящите продукти за косата. Също трябва да се прилага почивка по третиране на увредена коса, за да се предотврати  и  предпази вече увредената коса от счупване , накъсване и дехидратация. Използвайте по-ниски температури на обработка и кристали за коса.