Всеки е преминавал през този период, говорим за русото! Да, всички искаме да сме руси, да изглеждаме натурални, но от друга страна се страхуваме да не увредим косата си след тази процедура! Преди години, всеки е запознат с онзи продукт „СУПРА“ , всички сме чували за него, а последствията от него могат да бъдат катастрофални! Наистина!!! 


Обезцветяването на косата е процес, който се използва за премахване на нежелан цвят. Той се използва когато косата е боядисана по-тъмна от естествения цвят и обикновено е първата стъпка от корекцията на цвета, което означава, че косата се боядисва отново след като е обезцветена, за да се получи желаният цвят. Както можете да предположите, обезцветяването вреди на косата, така че ако е възможно е хубаво да се избягва и е по-добре да се отиде в салон за тази процедура. След като сте обезцветявали косата си е важно да я подхранвате редовно в рамките на няколко месеца след това.

Повишената пропускливост на косата я прави и по-уязвима. След обезцветяване косата може да се къса и да е по-груба. Нужно е дълбоко подхранване, за да се омекоти косата. Тя може и да се подстриже, за да се премахне старата коса и нацъфтелите краища, които могат да изглеждат непривлекателно в резултат от обезцветяването. Салоните често предлагат специални продукти за хидратиране и подхранване на косата след обезцветяване.

Също така съществуват продукти, който са създадени за обезцветяване, които предпазват косъма и щадят като цяло косата.

ЕТО НЯКОЛКО СЪВЕТА СЛЕД ОБЕЗЦВЕТЯВАНЕ

 

1. За възстановяване на молекулните връзки в косъма и активизиране производството на кератин в рамките на един месец след обезцветяване се препоръчва да се използват специални професионални шампоани и балсами. В състава на тези продукти се съдържа кератин.

  • 2. Желателно е да посетите салон за красота и да направите пълен курс за възстановяване на косата. Специалистите ще ви приложат специални капсули, ще предложат подходящи маски и гелове за грижа, съобразени с вида и цвета на косата. Още един вариант е ламиниране. По време на процедурата косъма се „запечатва“, за да се запазят влагата и хранителните вещества в него.
  • 3. Задължително е правилно миене на косата: използвайте шампоани за боядисана коса, нанасяйте го само на корените и само с масажиращи движения, не търкайте косата да изсъхне, изплаквайте с не толкова топла вода (35 до 40 градуса).

    4. При възстановяване на обезцветените коси не бива да се забравят възстановяващите маски. Те ще подпомогнат по-бързото възстановяване и самите те ще се превърнат в строителен материал.

    5. Добре хидратират изсушената от пероксида коса шампоани, маски, балсами с натурални масла: алое, рициново, репей, коприва, маслиново.