Искате да подчертаете своята естествена красота с помощта на макияжа, но за целта трябва да разполагате с набор от четки за грим за неговото безпроблемно нанасяне.
За професионалистите в тази сфера, грима е повече от изкуство. С негова помощ жените преоткриват себе си, той им дава самочувствие и увереност, че изглеждат прекрасно. Както художниците не могат да реализират внушително произведение без помощта на своите четки, така и гримьорите създават изкуство върху лицата на дамите чрез тях. Ако искате да изглеждате добре с ежедневен лек грим, то е нужно да притежава някои от основните видове четки, за да постигате това умело в домашни условия

Видове четки за грим ползвани от жените Амбър Бургас
Видове четки за грим Амбър Бургас

Какви четки за грим трябва да притежава всяка жена?

Изключваме възможността да притежавате цял арсенал от четки за грим. Това, разбира се не е необходимо. Въпроса опира до избора на четки, които са направени от качествени и естествени материали. Изкуствените материали могат да навредят на кожата ви и това да предизвика дискомфорт. Четките, нужни за поставяне на ежедневния ви грим са няколко вида. Започваме с четка за фон дьо тен, коректор, пудра, руж, четка или апликатор за сенки, четчица за червило или гланц, при необходимост и за вежди.

Четки за нанасяне на грим на очите

В следващите редове ще ви запознаем с някои видове четки, чрез които ще наслагвате грима върху очите.

На първо място е твърдата и плоска четчица, с която нанасяме основните цветове върху клепачите. Плоската й форма, помага за равномерното поставяне на продуктите върху очите. Важно е четката да бъде твърда, защото по този начин събира между косъмчетата си много по- голямо количество сенки.

Твърда, куполообразна четка или т.нар “четка за опушен грим”. Тази четка използваме, когато искаме да получим опушен ефект. Отново избираме твърда, защото по този начин ще успеем изразим гънките на клепачите. Чрез нея с лекота можете да преливате цветовете.

Мека, куполообразна четка. С тази четка преливате от цвят в цвят, като ефекта й е да предаде по- натурален и завършен вид.

Ъглова четка. С нея за секунди нанасяме очната линия. Всичко става прецизно и изискано.

Четки за грим за очи Амбър Бургас
използване на четки за грим Амбър Бургас

Четки, подходящи за нанасяне на продукти върху лицето

Основните четки, които се използват за формиране грима по лицето, са няколко на брой. С тях правилно, сръчно и умело, успяваме да нанасем фон дьо тен, коректор, пудра и руж.

Четката за фон дьо тен трябва да бъде плоска и заоблена. Нужно е да притежава твърдост и плътност. Това помага за по-добро нанасяне на продукта. На допир е много по-различна от останалите, така че няма как да бъде объркана. При нанасяне на продукта, съблюдавайте той да бъде добре разнесен, за да се избегне рязка граница в тена на лицето.

Скосена четка за руж. С помощта на тази четка поставяме руж по скулите. Скосеността й помага да се прелее с цвета на кожата, без да създава отсечен ефект. Меки са, защото по този начин поемат по- малко количество от продукта. Тази четка перфектно оформя контура.

Освен това можете да използвате и кабуки четката. Тя е с гъст и мек косъм. Чрез нея нанасянето на прахообразни продукти, като пудра, руж или сух фон дьо тен е изключително лесно.

Четка за нанасяне на коректор. Прилича на четката за фон дьо тен, но е с много по- малки размери. С нея поставянето на коректора е прецизно и обхваща всички гънки по кожата.

Четка ветрило. Тази четка е много практична и улеснява работата при макияжа. Почиства и отстранява излишния грим, помага за нанасянето на пудрата, с която се цели да се предаде завършен ефект на лицето и да се избегне лъскавината. Освен това с четката ветрило може да се нанася фин слой руж или фон дьо тен.

И не на последно място по важност са четка за вежди и четка за червило. Веждите и устните са рамката на лицето и не трябва да подценяваме тяхната роля. С четката за вежди оформянето е много по- лесно и ефекта е повече от натурален. Можем да променим формата на веждите- да ги удебелим, издължим или да поправим, там където има дупчици. Четката за червило ни дава плътност, прави устните много по- обемни и изкусителни.

Качествената четка за грим се познава по вида на нейният косъм

Може би се замисляте, дали да се спрете на четки, които са от естествен материал, или такива, които са от синтетичен. Отговорите на тези въпроси са строго индивидуални. Четките от естествен косъм са много по- издръжливи и са по- подходящи, когато се използват продукти като пудра, руж и сенки. Четките от изкуствен косъм са подходящи за нанасянето на кремообразни материали, червила и фон дьо тен. Четките с естествен косъм са дълготрайни, използват се за по- прецизно нанасяне и са безвредни към кожата.

Видове косъм на четки за грим Амбър Бургас
Стъпки при почистване на чекити за грим Амбър Бургас

Поддръжката на четките за грим са от първостепенно значение

Много е важно да почиствате четките си за грим редовно, така гарантирате дълготрайната им употреба и устойчивост. Инвестирайте в качествените продукти. Често пъти бактериите успяват да си устроят благоприятна среда за развитие по косъмчетата на четките. Никой не иска това да се случи точно на него. Разбира се, почистването им веднъж седмично ще ви спести главоболията. Измивайте четките вечерта, за да имат достатъчно време да изсъхнат и да не се налага да ги използвате влажни.

Начинът за почистване е следният:

Първо четките се изплакват с хладка вода, като се поставя много малко препарат за почистване на четки, сапун или лосион. Разтъркайте хубаво препарата върху косъмчетата. След това изплакнете. Ако смятате, че все още не са добре почистени, повторете. Премахнете излишната вода, ако има останала по четките и ги поставете върху хавлиена кърпа, като ги оставите да изсъхнат няколко часа.

Стремежа към съвършенство и безупречен външен вид е нещо, към което се стремят мнозина. Дамите в съвременния начин на живот, обръщат все по- често внимание на това как изглеждат, какви продукти използват и подобряват все повече уменията и знанията си в тази посока. Ежедневният грим освен подчертаващ и озаряващ лицето способ, е и чудесно средство за защита от неблагоприятни атмосферни условия. Прилагането на грима, с подходящите за вашето лице продукти, правилният подбор на четките и тяхното поддържане, ви гарантират безупречна външност и множество поводи за усмивки и положителни емоции.